Jobb jobb jobb


TJA
 
NEJ, ännu har inte ett ord hörts från EF men jag forsätter tålmodigt vänta! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller nått!
 
Vad jag däremot har hört ord från är mina kära arbetsledare på stadium sports camp (inga dåliga ord)! Jag har jobbat där i en vecka nu (idag kom de första deltagarna) och det är jätte kul! Det jag gör är typ svara i telefon när föräldrar till deltagarna ringer, laddar på betalkorten barnen har tar emot borttappade saker, tillagar toast och tar betalt för lite kiosk varor emellanåt :) 
 
Verkligen jätte kul att ha något att göra på dagarna, istället för att som förra sommaren sova bort hela lovet ^^ Dessutom tjänar jag ju en del pengar på det ;3 
 
Angående bloggen så känner jag lite så här att jag orkar inte riktigt blogga när jag inte har något speciellt att blogga om liksom så om det är några trogna läsare därute ber jag om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men då det står lite stilla med hela utbytes grejen just nu blir det inte så mycket. Lovar att bättra mig när jag väl åkt iväg :) 
 
Slänger in en random bild på min kusin som tog studenten förra fredagen! Vet inte riktigt varför han ser så grön ut i ansiktet, det gjorde han inte hahah! 
 

Sista svenska skoldagen på ett bra tag


Sitter nu och väntar på att skolan ska dra igång. Har städat ut mitt skåp från alla grejer jag samlat där de senaste två åren. Det var lite jobbigt faktiskt, för jag tycker verkligen om mitt skåp :( 
 
Denna dag känns ganska ovärd, har inget kvar att göra i skolan så basically ska jag bara sitta med och lyssna på en massa redovisningar.. woho.
 
 
Imorgon är det skolavslutning och sen sommarlov! Som jag har längtat haha.
 
Fortfarande inga nyheter angående placering eller något annat rörande mitt utbytessår :/ Jag är sjukt otålig vid det här laget, vill veta så snart som möjligt!! 
 

Pannkakor, Nina, Regn, Fest?


Har nu kommit hem från skolan och stekt pannkakor till bror, hans vän, mig och fina Nina :) Det regnar ute och vi hade planerat att dra på utsparksfesten för treorna, får se hur det blir med det. Får väl ladda upp med gummistövlar och regnponcho XD 
 
 
 

Startskottet för sista veckan har avfyrats


Bara en vecka kvar eller ja bara en skolvecka kvar, sen är det lov! Har väntat på detta så sjukt länge nu (sen i julas typ) och äntligen är man här! Denna sommar ska jag jobba 6 veckor, fylla 18 och flytta till USA, tagga!! :D 
 
Min blogg har nu äntligen kommit upp på utbytesstudent.se :)) 
 
 

Pastasallad utan sallad


Hade bara en lektion idag och slutade vid lunch, så drog hem och lagade till en pastasallad. Fast jag skippade salladen hehe.. lämnar ändå bara kvar den i slutet! Måste utveckla mina matlagningskunskaper lite känner jag, nu när jag snart ska åka iväg och så. Vill ju gärna kunna bjuda min blivande värdfamilj på lite svensk mat och så :) 
 
 
Nu har vi avslutat sista filmprojeketet för den här terminen. TACKOLOV. Senaste var att vi gjorde en musikvideo + reportage.. det tog på krafterna, men nu är det KLART! *pustar ut av lättnad* 
 
Hoppas på att EF ringer någon dag snart och säger att jag fått en placering, men eftersom jag inte ska åka på EF campen så antar jag att dem inte riktigt prioriterar att hitta en värdfamilj åt mig just nu. Man får nämligen bara åka på campen om man redan fått en placering. Någon gång i juni nu, skulle man i alla fall få det preliminära avresedatumet så det blir ju lite spännande :) 
 

Kvällsbakning


Satt och gjorde ingenting, när jag plötsligt fick en önskan om att baka något. Klockan var 21:30 och far min tyckte att det var alldeles för sent för att sätta igång och baka, men det lät jag mig inte stoppas av. Problemet var bara det att jag på senaste tiden haft lite dåligt samvete över allt sött jag äter, så först var jag tvungen att komma på något som ändå var relativt nyttigt (eller som iaf lät nyttigt). 
 
Min bästa vän Google hjälpte mig hitta ett recept på "Nyttiga muffins", vilka då innehöll havregryn, grahamsmöjl, raps olja, (lite socker), ägg, rapsolja, (vetemjöl), bakpulver, yoghurt och salt. Låter inte det sjukt nyttigt?! I mina öron låter det som värsta hälsokuren ;3
 
 
 
Bra som jag är på att baka (tillskilland från att laga mat är jag faktiskt ganska duktig på att baka), blandade jag ihop en liten provomgång (halverat recept). Det gick på några minuter och sen var det bara att skjussa in dem i ugnen. Dem blev inte klara inom 8 minuter som recepetet sa, men jag kanske gjorde mina lite större än vad som var förutsatt. Efter ungefär 12 minuter tog jag ut dem och det luktade inte helt fel asså. 
 
 
Bjöd pappa och mig själv på varsin efter att dem svalnat en aning. Så vi satt och kollade på Kobra, medan vi mumsade på nybakta nyttiga muffins och te. Och vet ni vad? Dem blev inte alls tokiga, riktigt goda faktiskt! Ska helt klart baka dem igen någon gång :) 
 
Men nu är klockan mycket och jag har faktiskt skola imorgon, inte sommarlov än men snart så! Ska försöka skriva klart en engelska uppgift och sen ska jag krypa ner i sängen. 
 
Godnatt och dröm sött (om choklad, muffins och sånt) :D 
 
 

AMAGAD SÅÅ SÖÖÖT :'3


 
Asså kolla på denna video om du inte gjort det och om du redan gjort det, gör det igen! Typ dör, såå sööt :'D 
 
Har typ tillbringat tiden i skolan med att se på roliga/söta videos på youtube... produktivt I know.. Har faktiskt inte så mycket kvar nu, så det är ändå ganka lungt bara två små grejer till och sen är jag super duper klar med andra året på gymnasiet ;D 
 

Time Flies


Det är nu två år sedan jag slutade nian och på allvar började fundera på att åka som utbytesstudent. Just då verkade lite som en avlägsen dröm, som jag om jag ansträngde mig kunde gripa tag i och göra verkligen - men bara kanske. Jag började ettan på gymnasiet och lyckades under höstterminen få med min pappa på en intervjun alla de som vill åka med EF som utbytesstudenter måste gå på. Det visade sig vara min gamla engelskalärare som skulle intervjua mig och allt gick bra. 
 
Några dagar efter intervjun fick jag meddelandet om att jag hade blivit antagen till programet, men mina föräldrar var tveksamma till att låta mig åka. De ville vänta ett tag innan de bestämde sig, eftersom de inte visste ifall vi skulle ha råd eller inte. Januari kom och jag var tvungen att svara tjejen från EF att jag inte kunde åka iväg det året. Lite besviken var jag, men det gjorde mig inte så mycket. Jag älskade min skola och min klass och var ändå på ett sätt glad att jag skulle slippa säga hejdå. 
 
Nu, drygt ett år senare, väntar jag på att få en placering och ett avresedatum. Det blev bara lite försenat, något jag faktiskt är mycket glad över. Förra året ville jag åka, men jag var fortfarande lite kluven. Nu är jag inte kluven och inte ett dugg ledsen över att lämna Sverige. 
 
Ett år kan gå så förskräckligt fort och ändå kan så mycket hinna förändras. De utbytesstudenter vars bloggar jag har följt under detta läsår, är påväg att packa ihop sina liv i USA nu och resa tillbaka till Sverige. Det känns som om det bara var några veckor sedan, som deras inläggs rubliker var "HAR FÅTT VÄRDFAMILJ!" och liknade... 
 
Snart åker jag, snart är jag i USA, snart kommer jag hem igen. 
 
 
Haha, detta inlägg fick nästan en lite dyster klang upptäckte jag, när jag läste igenom det! Det var absolut inte meningen, satt bara och funderade över detta och ville skriva av mig lite ^^ Ha en fin söndag alla! :D
 

Fin fin dag!


Idag avslutade jag matte 2b kursen och det var sjukt skönt att få lämna tillbaka grafräknaren och matteboken! :D Slutade egentligen skolan vid lunch, men stannade kvar ett tag till för att se tv-sändningen som skolans treor gjort. Den var mycket underhållande och jag skrattade så jag fick ont i magen xD
 
När jag väl cyklat hem i den varma solen och dröp av svett, ringde Becka och undrade när vi skulle ses så jag slängde i mig lite yoghurt och cyklade tillbaka samma väg igen. Vi gick på stan och jag inhandlade en söt klänning samt en fett snygg topp.Sjukt nöjd över det köpet, fick dessutom rabatt eftersom det var något fläckigt på den. Förhoppningsvis går det bort i tvätten :)
 
Vi firade att vi båda blev godkända i matten med en MC Mocha Frappé i Vasaparken, där vi satt ett bra tag tills myggen börja äta upp oss. 
 
Nu har vi ätit god mat, skrattat så mycket att vi nästan har träningsvärk i magen och sett på en brittisk halvrolig film   haha ^^ 
 
Ska soooova nu, godnatt :D 
 
Min nya topp :D