Frågor och svar


Fick en kommentar tidigare idag med en rad frågor, så tänkte ta mig tid att svara på dem!

Är highscool som i filmer, typ att cheerleder och fotbollskillarna är de populära och att det typ är fest hela tiden?
Inte direkt, i alla fall inte min skola. Cheerleader teamet är inte så jätte stort här, tror inte intresset finns hos så många. Det är mest yngre elever där. Personligen skulle jag vilja påstå att det inte direkt finns någon "populär klick". En del folk festar, inte alla, betydligt färre än vad jag är van vid i Sverige, men jag har inte gjort det eftersom jag riskerar att bli hemskickad då. Åldersgränsen för att dricka är 21 här och polisen här är mycket strängare på att hålla den regeln än vad dem är i Sverige. Om något är som i filmerna så är det draman om totalt idiotiska saker. Många gånger blir små saker sjukt stora, men det kan vara för att jag bor i en by där inget händer.
 
Var alla hjärtansdag kul? Fick du nåt, och gav du nåt?
Allahjärtansdag är mycket större här än i Sverige, det kan jag säga. Det är vanligt att kompisar ger varandra saker, något jag inte var helt på det klara med. Fick godis och små saker av kompisar, men gav inget själv. Själv tycker jag det är en ganska dum dag, bara till för affärerna att tjäna pengar! Fick en nallebjörn, choklad och ett jätte sött brev från min värdkusin Courtney! :)
 
Vilken organisation åker du med?
Jag åker med EF.
 
Vad är bra respektive dåligt med den?
Jag vet inte riktigt om jag kan peka ut några speciella bra saker. Helt ärligt så har det varit lite rörigt och oorganiserat, men när jag hör från utbytesstudenter från andra orgainsationer verkar det ändå som EF är en utav de bättre. En sak jag gillar är att EF låter dig ta amerikanskt körkort om du vill.

Vilka regler har din vfamilj satt upp åt dig?
Har inte så jätte hårda regler, men när jag flyttade in fick jag ett papper som hade basic rules. Vara hemma kl 22 veckodagar och 00:00 helger, om jag inte sover över. Hålla mitt rum städat och hjälpa till med sysslor som t.ex. att städa badrummet varannan vecka mm.

Vilka regler har organisationen?
EF har sjukt mycket regler, men basic är väl att följa landets/delstatens regler (inte dricka, droger mm..) och atf följa vfamiljen och skolreglerna.

Gick du på nån sport innan så att du var tillräckligt bra för att vara med i laget i Sverige?
Nope, har aldrig varit mycket för sporter. Är inte med i någon sport här och även om EF och alla andra organisationer uppmuntrar till det för att få fler vänner och så har det funkat för mig ändå. Istället går jag till gymmet som ligger 1 minut från mitt hus för att försöka hålla mig i form lite halvt.

Är det lätt elr svårt att komma in i gäng?
Det beror helt på dig och vad för slags människor som går på din skola. Jag har ganska lätt för att se vilka jag vill ha som mina vänner, så när jag väl bestämt mig var det inte så svårt. Amerikanarna är också väldigt nyfikna på utbytesstudenter "the foreigners", så i början får man fler "vänner" än vad man faktiskt vill ha. Det gäller bara att veta vilka som är rätt för än själv att umgås med.

Jag har E, G i engelska, tror du att jag klarar mig på det om jag åker till USA?
Tror det flesta organisationerna kräver att man har minst ett C i engelska, men är inte 100% säker. Om du inte är jätte bra på engelska kan det nog bli ganska tufft i början, men ju längre du är där desto mer lär du dig.. Så det beror lite på dig själv där också. Skulle du klara av att inte känna dig helt bekväm med språket den första tiden?

Hur är människorna där?
Människorna här är som människor över allt. En del vill jag klippa till hårt, medan en del är riktigt underbart sköna typer.

Och killarna hur är dem?
Åk inte till USA för killarna.. Om det är killar du är ute efter föreslår jag att du stannar i Sverige. Personligen föredrar jag helt klart svenska killar haha, men det är väl bara en smak sak antar jag. ^^ Det är inte lika vanligt här att bara vara kompis med en kille om du är tjej. Folk dejtar en vecka och sen så är det slut, jag har ännu inte kommit fram till vad dejting innebär...

4 månader senare...


Tja, har inte skrivit här på runt 4 månader tror jag haha. Jag är väl helt enkelt inte menad för bloggande x) Men jag lever fortfarande; det har varit bra tider och dåliga tider och just nu längtar jag ganska mycket hem. 7 månader sedan jag lämnade Sverige, tiden här har fått mig att inse hur sjukt bra jag har det i Sverige!
 
Det är ungefär 2 månader och 20 dagar kvar tills jag kommer hem, inte speciellt lång tid egentligen men det är en hel del som ska hinnas med! 4 april är det Prom och jag ska gå med en annan utbytesstudent från Colombia som heter Cristian. Jag är lite rebellisk och tänker inte ha på mig den typiska prom klänningen, utan ha en vanlig snygg "sommar klänning" haha.
 
I maj, 14 maj näramre bestämt, bär det av till Kalifornien för en vecka. Min värdmammas brorsson ska gifta sig, så det blir kul! Ska även gå på Universial Studios då :D
 
Efter det är det bara några veckor innan familjen och Rebecka kommer hit och även min graduation som infaller den 1 juni. Sen är det ytterligare drygt en vecka kvar innan det bär av hem till Sverige!