Class Schedule


Har föresten glömt att berätta att vi var på vår skola i torsdags för att välja ämen och lite sånt. 
 
Mitt schema kommer se ut så här: 
Hösttermin:
Period 1: German (Tyska) 
Period 2:US History A (Amerikansk historia)
Period 3: Algebra II (Matte)
LUNCH
Period 4: Grammar Apps (Grammatik)
Period 5: Concert Choir A (Kör)
Period 6: Career Investigations (typ om vad man ska göra i framtiden med jobb o så)
Period 7: American Litterature (Amerikansk litteratur)
 
Träffade några av lärarna och dem verkade jätte trevliga :) Gillade speciellt en som hette Mrs Vidder, ska ha henne i Grammar Apps och American Litterature :)) 
 
Vårterminen kommer i stort sett se lika dan ut, men kommer byta ut Kören mot en fotograferings klass, Grammar Apps mot en study hall, Career investigation mot World Litterature och American Litterature mot en pottery class (skulpterings klass). 

Walmart, garage sale, german and another bar


Ska försöka hålla mig till svenska i detta inlägg, ni får ursäkta om grammatiken blir lite fel ^^ 
 
Igår hjälpte vi först Bev att tvätta hennes bil. Till lunch åt vi en jätte god hemgjord sallad med egenodlade grönsaker! (Lite nyttiga är vi faktiskt!) Sen åkte vi in till Mankato för att bland annat leta efter en laptop till Sarah och en iPhone till mig. Vi hittade båda sakerna, men köpte inget eftersom vi ville se om det fanns bättre priser någonannan stans. 
Vi var inne på en affär som jag tror hette "Sam's Club", där dem hade typ allt från laptops, kameror och mobiltelefoner till kläder, mat och hygienartiklar. 
 
En av Bevs vänners mamma dog för ett par dagar sen så vi var några minuter på en minnestud (tror jag det kallas) för henne. Bara en kort stund så att Bev kunde visa sin respekt. 
 
Efter det åkte vi till en bar som hette Circle Inn, där trots din tidiga timme (typ fyra elr 5 på eftermiddagen) var en hel del glada människor som drack och skrek (det var väldigt högljutt). Där träffade vi några av Bevs vänner, som var jätte trevliga och roliga! 
 
Sarah och jag fick en mindre kulturchock, eftersom ingen av oss var vana vid att man tog några drinkar på en bar mitt på dagen och sedan körde bil direkt efteråt. Vi frågade Bev om det senare och hon sa att reglerna för "drinking and driving" håller på att bli strängare, men att dem än så länge är ganska "slappa". 
 
Efter att vi varit på Circle Inn i nästan 4 timmar, drog vi vidare till "The upper side of Mankato" för att Bev ville visa oss en riktiga garage sale (typ en loppis som man har i sitt garage). Vi hittade en ganska stor en och det visade sig att kvinnan som hade den kunde prata tyska så hon och Sarah pratade på rätt så bra. Sen hittade jag en film (The talented Mr. Ripley) som jag tänkte köpa men mannen som också hade denna loppis sa att jag kunde få den gratis! :) Kvinnan gav oss i alla fall sitt namn och nummer och sa att hon ville träffas igen och dricka kaffe eller nåt, så det var ju jätte kul hahah! :D 
 
Sist men aboslut inte minst, innan vi åkte hem igen, åkte vi till WALMART!!! Jag pratade typ konstant om det hela dagen hahah, så Bev tog bilder med Sarah och mig stående under Walmart skylten och sen fotade jag ganska mycket inne på Walmart med Sarahs iPhone xD Allt var i så sjukt stora förpackningar där! Allt är stort här... vägarna, bilarna, (människorna), maten, shampooflaskorna ^^ 
 
 
Sarah och jag under Circle Inns skylt
 
 
Insidan av baren
 
 
En av Bevs vänner (som jag tyvärr har glömt bort namnet på). 
Han sa att han skulle ta med Sarah och mig för att "ice fishing" vilket
jag tror är detsamma som pimpling på svenska. :) 
 
 
Sarah, jag och kvinnan som hade the garage sale (hon som prata tyska). 
 
 
Sarah och jag utanför Walmart :'D
 
 
Walmart
 
 
Walmart
 
 
Köper folk verkligen detta... VIDRIGT! (ostbollar äre företsen) 
 
 
En rullstol med en shoppingvagn, som man kunde låna på Walmart. 
 
 
Slutligen, detta är vad vi köpte: En stor påse MnM, lite olika sorters flingor, bananer (NYTTIGT),
chokladdounuts xD och lite annat jag inte riktigt vet vad det är ^^ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can it get more american?


Sarah and I have been here less then 2 whole days and we have already experienced alot of things that made us look at ecahother and say "That's so american!", always with a smile. 
 
Yesterday Bev where taking us out for dinner to something I think could be called a "diner". She told us that she used to go there on Thuersdays with Scott to play bingo and eat.So after we had been at a real Thrift Shop(!!) and had visited her mother, that lives on a really nice Senior living (she was really nice) we went to pick up Scott (that lives on a fram). He then showed us where someone grown marijuana (FWI this is not legal in Minnesota)... 
 
The diner was in a neighboring town and it was pretty cozy. We orderd food (me a chicken wrap with fries) and it was pretty tasty. After we had finished they started the bingo and since I'm 18 I was able to play. It was 16 games I think and it took a long while, but it was fun! I never won, but both Scott and Bev won 2 times each. So we got back the money we had spent ^^ 
 
Right now Bev is at the car wash with her car, but when she gets back we are probably going to Manakto (a bigger city about 15 min from Lake Crystal). We're going to get some more school supplies and stuff like that :) 
 
I will probably bring my camera with me so I can take some pictures to show you! And yeah.. I don't know why I'm writing in English.. I realized when I was half through writing it all and was to lazy to start over from the beginning xD 
 
 

I'm here, in Lake Crystal, alive and well


Tja på er!
Nu är jag här, på riktigt! Haha, kan fortfarande nog inte fattat det. ^^
Flygresan gick hur bra som helst, tappade inte bort mig en enda gång *stolt* I Chicago träffade jag Sarah som planerat och vi fick sedan sitta bredvid varandra på det lilla planet vi flög vidare med till Sioux Falls.
Hon är verkligen hur trevlig som helst och rolig, så det här kommer nog bli jätte bra!
 
När vi gick från planet för att hämta våra väskor, vi gick förbi en man och en kvinna. Det tog ungefär 3 sekunder innan jag insåg att detta kanske var Bev och hennes vän Scott som skulle hämta upp oss. Så jag sneglar bakåt och ser att kvinnan (som mycket riktigt var Bev) sneglar tillbaka. HAHA, hon frågade "Are you the girls?" och sen skrattade vi jätte mycket och kramade om varandra.
 
Det var kanske 2h med bil från flygplatsen (som var i South Dakota) till Bevs hus i Lake Crystal, Minnesota. Vi stannade på ett ganska trevligt ställe på vägen där vi åt mat. Gott var det :D
 
Sen somnade jag nog i bilen, för rätt som det var var vi utanför Bevs hus. Sarah och jag delar ett rum i källaren och vi har ett eget badrum och ett TV rum! Vårat sovrum är ganska litet, men det är okej :) Vi låg och pratade i ungefär 1h innan vi somnade och sov gott hela natten.

Men ej skiljas från vännen min, utan att fälla tårar.


Skriver detta inlägg från mobilen, så om det ser konstigt ut är det därför.

Nu är det bara några timmar kvar tills jag lämnar detta land och beger mig till stora USA. Mitt ansikte är drängt med tårar och jag kämpar för att inte gråta högt och väcka hela familjen. Det är inte så att jag ångrar mitt beslut att åka på något sätt, det är bara mycket svårt att lämna mina älskade vänner och familj här hemma <3

Min kära moster kom förbi tidigare ikväll och lämnade en present, tänker dock inte öppna den förrns jag är framme :)

Kommer antagligen inte blogga mer förens jag är framme och så, beroende på om jag har Internet på flygplatsen.

Nu ska jag försöka få några timmars sömn.. Godnatt alla fina<3

Last day in Sweden


Hoho, nervös är en underdrift av vad jag är just nu. Detta är min sista dag i Sverige på hela 10 månader.. Känns sjukt overkligt, men så är det! Imorgon vid 4 på morgonen rullar familjen Garps BMW mot Arlanda flygplats, med mig, mamma och pappa i. Herman (lillebror) måste till skolan så han får stanna hemma.
 
Vad tillbringar jag min "sista" dag i hemlandet med då? Ja, naturligtvis lite slutpackning, städning av mitt älskade rum och sånna grejor. Ska även göra ett besök till Forex för att växla till mig lite amerikanska dollar. Jag håller även på att föra över alla filmer och tv-serier jag har på en gammal extern hårdisk till min nya, mycket smidigare externa hårddisk. Så länge jag har mina älskade serier tillängliga brukar jag klara av det mesta! Hur skönt är det inte, när man är ledsen eller känner sig lite nere, att sätta på en av sina favorit serier och försvinna in i en annan värld för en stund? :D 
 
Skall även träffa Rebecka Cromdal idag och säga hejdå till henne.. kommer bli ett av de svåraste hejdåen :/ Men jag överlevde när hon flyttade till Australien i 8 månader, så ska nog överleva detta också :))
 
 

Ett par dagar fyllda av "Hejdå, vi ses om ett år"


Som rubriken lyder har de senaste dagarna innehållit en hel del med adjön till olika folk. I fredags var jag på FMG's nollningsfest (FMG är min skola i Sverige för er som inte vet det). Det var lite kul att träffa dem ur klassen jag inte längre ska gå med. I lördags var jag på min lilla kusin Villes dop och det var också sista gången jag innan jag åker som jag träffade släkten. Det sved faktiskt i ögonen när jag kramade om min moster Lina :/
 
I söndags så provpackade jag och mamma, fick rensa bort en hel del för att få ner vikten på lagom nivå och det är ändå på gränsen nu. Får se hur vikten blir när jag proppar ner nessecären också! Sen skjussade mamma mig till Becka (Fredriksson) och vi kollade först på EM i dressyr. Många fina hästar där! Och sen åkte vi ner till stallet där hon har sina två hästar, Rally och Jackson. Jag fotade dem lite i hagen, det var jätte fint väder så vi typ låg o chilla där i gräset haha. Åt jätte god mat hemma hos henne och skrattade så jag grät åt olika roliga saker, hahaha! Sen tog vi bussen hem till mig och sov här.
 
Idag åkte jag ner till FMG, eftersom jag lovat Sofie det. Åt lunch med henne och satt sedan i skolan o väntade på att hon skulle sluta sin lektion. Vi gick ner till Kupolen och åt pankakor där, men sen var hon tvungen att dra till sin simträning så då åkte jag hem.
 
Imorgon är sista dagen hemma, så Becka (Cromdal) kommer hit och är med mig, medan jag fixar det sista innan avresan. Ska gå o lägga mig tidigt då eftersom jag ska upp vid halv 4 typ på Onsdagsmorgonen.
 
Rally (Dör typ varje gång jag ser den här bilden hahah!)
 
Rebecka och Jackson <3
 
 

Packning...


Asså seriöst?! Ska det verkligen behöva vara så SJUKT svårt att packa en väska? Ja, tydligen. I alla fall för Ms Elvira Garp. Förra helgen någon gång började jag lägga fram saker som skulle med på ett bord i källaren. La inprincip bara fram lite vinterutomhus kläder. Nu en vecka senare (och det bara är 5 dagar kvar innan jag åker) borde den högen ha växt en aning. Men nej, för det är av någon anledning omöjligt för mig att orka fixa med det.
 
Nu måste jag göra det i alla fall (fast istället ligger jag i min säng och bloggar), för i eftermiddag ska jag o träffa Cromdal, fika med henne och så. Vet inte om jag kommer träffa henne mer sen :( Ikväll ska jag på en fest. Imorgon, lördag, ska jag på min kusins dop och på söndag ska jag hem till Becka och va med henne och fota hennes fina djur! Måndag har jag lovat Sofie att komma ner till skolan ett tag så att jag kan säga hejdå till henne.. och Se där efter måndag kommer tisdag och då bör allt vara färdigpackat!
 
Asså.. packning är inte min grej x)

Flight Schedule


Idag skickade Bev (min host mom) ett mejl till Sarah och mig med våra flygtider och vilken "runda" vi flyger. Sarah visste sin flygtur sedan ungefär en vecka tillbaka, men det enda jag visste var att jag skulle flya 28 aug 07:35 AM. Nu vet jag resten också!
 
Min resa till USA kommer se ut så här:
 
Kommer alltså flyga från Sverige till Amsterdam 07:35 AM - 09:40 AM. Från Amsterdam flyger jag sedan 10:55 AM till Chicago och landar där local tid 01:05 PM (i Sverige är klockan då 07:05 PM). Från Chicago går flyget 05:30 PM till Sioux Falls (South Dakota) och då kommer klockan vara 07:06 PM (02:06 AM i Sverige).
AM är från 12 på natten till 12 på dagen och PM tvärtom så AM är förmiddag/morgon och PM eftermiddag/kväll.
 

Sarah flyger direkt från Frankfurt till Chicago och sen är vi på samma flyg till Sioux Falls :)
 
Både Amsterdam och Chicago är två jätte stora flygplatser, så är lite nervös över hur jag ska hitta... Men det går nog bra! ;D
 
Åh juste, Bev skrev också (fast i ett annat mejl) att både jag och Sarah kommer bli registrerade som Seniors! Ah, är så glad :DD

20 augusti


Denna dag börjar FMG:arna skolan igen. Det känns lite konstigt att jag inte är där, men inte så farligt egentligen. Ganska bra om jag ska vara helt ärlig ;) Det enda jag funderar över är vem som nu fått mitt gamla skåp. Jag kommer sakna mitt skåp </3 xD 
 
Mamma (och jag) ringde till EF igår för att höra om dem kunde säga vilken dag jag flyger, eftersom mamma och pappa behöver ta ledigt från jobben om dem ska skjussa mig upp till Arlanda. Dem sa att dem skulle försöka få fram ett datum tills idag och att dem skulle försöka få det så att det blev samma dag som Sarah (tysk värdsyster), vilket då är den 28 augsti (onsdag nästa vecka). EF skulle i alla fall höra av sig idag om det, så jag väntar ivrigt på att få det konfirmerat! :D 
 
Senaste jag åker kommer i alla fall vara 29 augusti så om 10 dagar befinner jag mig i USA! :ooo :DD Är jag nervös? Japp, jo det är jag! Men jag är ändå så sjukt peppad. Det jag är mest nervös för är att säga hejdå till familjen på flygplasten.. Om jag känner mig själv rätt kommer jag gråta floder haha :/ 
 
 

Photoshoot


Denna dag tog mamma o pappa med sig mig och min bror Herman till en fotograf, eftersom dem ville ha lite bilder av oss tillsammans. Vi blev sminkade av två make-up artister, vilket var ganska roligt! Tyckte jag blev ganska snygg heheh ^^ Efteråt var vi alla jätte hungriga, så vi åkte till en pizzeria och nu är jag så mätt att jag känner att jag aldrig behöver äta någon mer mat... x) 
 
 
 
 
 
Har många fler bilder, totalt typ 216! Men tycker det räcker att visa upp dessa :) 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dress code


Såklart finns det en såkallad "dress code" som eleverna förväntas följa. Jag var lite orolig över att det skulle vara helt vansinigt strängt, men även fast det inte är lika fritt som i Sverige, verkade LCWM's dress code vara ganska rimlig. 
 
Listar upp några saker som inte är tillåtet att ha:
 
  • Huvudbonader (sjalar, kepsar, mössor) Detta ska tas av vid klockans första ringning och får först tas på när det är dags att gå hem. 
  • Synliga underkläder (detta gäller även BH banden över axlarna) 
  • Magtröjor, eller andra plagg som visar mycket skin. 
  • Korta shorts/kjolar/klänningar; Riktlinjerna för dessa plagg är att dem inte ska vara kortare än att de når ner till fingertopparna när du står med armarna längs sidorna. 
  • Kläder med "gäng tryck" på, tryck som illustrerar droger/vapen, kräningar av olika former mm.
  • Metallkedjor, vassa föremål (taggar o sånt)
Tror jag kommer klara mig ganska bra, får väl bara ta o köpa in lite nya tröjor kanske haha. 
 
 

Skolsång!


På skolans hemsida hittade jag "Students handbook" som jag skummat igenom lite. Där finns bland annat skolsången: 
 

CWM HATS OFF TO THEE
TO OUR COLORS TRUE WE WILL
EVER BE
FIRM AND STRONG UNITED ARE WE
RAH, RAH, RAH FOR OUR KNIGHTS
FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT
RAH FOR THE BLUE AND GRAY
PRIDE AND POWER WE WILL SUCCEED
FOR OUR TEAM WE’LL CRY OUT A
VICTORY
TO OUR SCHOOL LOYAL ARE WE
RAH, RAH, RAH FOR OUR KNIGHTS
FIGHT, FIGHT, FIGHT, FIGHT,
RAH FOR THE BLUE AND GRAY
K – N – I – G – H – T – S! G-O-O-O-O-O, KNIGHTS!

 

Melodi:

Bilder från Bev


Igår fick jag ett mejl med lite bilder som Bev skickat till både mig och Sarah. Tänkte att det kanske skulle vara kul att dela med mig av dem här :) 
 
Det här är huset jag kommer att bo i, tycker det ser jätte fint ut :D 
 
Detta är Bevs katter; Patches, Licorice och Slippers. :3
 
Från vänster: Bev, Bevs mamma, Jan (Bevs syster), Rich (Jans man) 
 
Tyckte det var jätte kul att få se hur huset och Bev ser ut (och hennes familj). Skickade tillbaka en bild på min fina katt Hugin :) 
 
 

Confirmed placement letter


Just nu sitter jag i min säng på ett hotellrum i Göteborg! Är här med familjen tills fredag och vi ska väl bland annat gå på Lisseberg och lite sånt kul. Tydligen är det någon "Götebrogs fest" så det finns ganska mycket att göra. Enligt schemat kommer The Sounds och spelar någonstans imorgon, det ska jag försöka se :D
 
Idag fick jag mejl från EF att min placering nu var helt bekräfad med både skola och värdfamilj. Med mejlet fick jag en pdf fil bifogad, med information om placeringen (Lite mer info om Bev, namn o kontaktuppgifter till min IEC och RC, samt PSM). 
 
Det blev ett litet fel först, för det stod att Bev bara skulle vara min "arrival family", d.v.s någon man bor hos ett tag tills EF hittat en permanent placering. Detta gjorde mig lite förvirrad eftersom jag tidigare fått information om att detta skulle vara en permanent familj. Mejlade dem och dem bad så mycket om ursäkt för felet och sa att det mycket riktigt var en permanent placering :) 
 
Nu börjar det verkligen närma sig! Hihi, är faktiskt lite nervös ^^ 

Värdsyster :D


Sarah, min värdsyster från Tyskland, lade till mig på Facebook idag så har fått snacka lite med henne också nu! Det känns jätte bra, ska ju bo med henne i nästan ett år så det är skönt att veta lite vem hon är och hon verkar verkligen vara jätte trevlig :D
 
Hon verkar vara minst lika taggad som jag på att få komma till USA och har fått samma preliminära avresedatum som jag (27-29 aug). Precis som jag tycker hon det ska bli kul att bo med en annan utbytesstudent, vilket känns mycket bra för mig haha :)
 
Nu ska jag äta lite tårta tror jag, min lillebror fyller nämligen 14 år idag! Grattis till honom (: 
 
Btw, högst 15 dagar kvar tills jag åker :ooo :'D 
 
 
  

Lake Crystal Wellcome Memorial High School


Det är då denna skola, som står nämnd i rubriken, som jag ska gå på under mitt år i USA. 
 
Enligt Bev (host mom) går det runt 80-90 elever i varje årskuss, så det är inte en jätte liten skola. Jag tycker faktiskt den är ganska stor, men det är väl för att jag är van vid FMG där det totalt går runt 160 elever ^^ 
 
Jag har kollat runt lite på skolans hemsida, http://isd2071.k12.mn.us/secondary, för att se vad dem erbjuder för kurser och aktiviteter! Det fanns faktiskt rätt mycket att välja på, bland annat photagraphy, Webb design och German. Mamma vill såklart att jag ska ta tyska (läste det i grundskolan), men jag är tveksam.. Var absolut inte duktig i det då, har glömt bort det mesta nu och vet inte om jag vill tillbringa mitt år i USA med att läsa ett helt annat språk.. Men vi får se :) 
 
Aktiviteter som dem erbjuder är en hel del och väl blandade. Jag är själv lite intresserad av att testa på Cross Country Running, fast vet inte riktigt om jag skulle klara av det! Ska börja springa lite innan nu, så att jag kommer upp i varv ^^ 
 
Jag frågade Bev om hon visste i vilken årskuss jag skulle bli placerad och hon sa att vad hon hade hört skulle jag bli Junior (11th grade), men att vi skulle prata med rektorn på skolan när jag kom dit och frågade om jag heller ville vara något annat. Jag sa att jag skulle föredra att bli Senior, eftersom jag är 18 och kommer vara en av de äldsta (bland eleverna) i skolan, så vi får se hur det blir med det! :) 
 
Bev berättade också att hon hade en utbytesstudent för 4 år sen som var från Taiwan. Hon har alltså inte haft någon från Sverige, så nu blir det så mycket lättare att köpa present till henne. Behöver ju liksom inte oroa mig över att hon redan har saker. Hon skrev att hon inte visste så mycket om Sverige och såg fram emot att få lära sig mer. 
 
 
 
Översta bilden är skolans loga och den undre är på skolan utifrån. Bilden är tagen från skolans hemsida :)
 
 

Party Girl


Senaste tiden har det typ blivit en fest i veckan, haha! ok, kanske inte så mycket egentligen men lite mer än vad jag brukar gå på.

Igår var det en avskedsfest (tror jag) för en kille som snart åker till Spanien ett år. Gick dit med kära Becka (Fredriksson) och hade det rätt så kul antar jag lol. :)

Nu ligger jag i Beckas säng o ska snart gå upp o äta frukost! ^^

Har läst på lite om skolan jag ska gå på btw, men återkommer om det senare :)

På vift i Skänninge


Gårdagen spenderades till stor del på Skänninge marknad, kanske inte världens roligaste plats att tillbringa ett flertal timmar, men det funka. 
 
Jag var ganska trött under hela dagen, eftersom jag inte sovit sådär asbra då min kära Becka envisades med att pressa in mig i väggen när vi sov (trorts att hon hade en halv meter till godo på sin sida). Hahah! <3
 
Vid tolv tog jag i alla fall tåget till Linköping där jag träffade Ruben och sen satt vi där på rese i hundra år, väntandes på tåget till Mjölby där man var tvungen att byta till tåget till Skänninge (Motala). 
 
Marknaden var ganska värdelös och alldeles för mycket folk, samma saker som uppreades var 10 meter T-shirts, väskor, serietidningar, slush, t-shirts, väskor, serietidningar, slush.... Men det var väl trevligt ändå. 
 
På kvällen skypade jag med Martin, som befinner sig i USA sedan ett par veckor tillbaks. Han är i Nebraska och verkade ha det rätt så bra där! 
 
 
Detta är Martin på EFs Preperation Weekend som var i slutet av April :)
 

Mejl från host mom!


Idag, på morgonen, när jag som vanligt kollade min mejl fick jag till min stora glädje se att jag fått ett mejl från min värdmamma! Hon skrev inte så mycket, ville försäkra sig om att mejlet kom fram men det stod i alla fall att hon såg fram emot att träffa mig och att få visa mig skolan, staden och staten i övrigt! 
 
Blev verkligen jätte glad över mejelt, eftersom EF sagt att jag inte skulle försöka ta kontakt med henne innan jag fick mer detaljer om placeringen. Det verkar dock ta sin lilla tid, men på detta sätt kan jag prata med henne utan att det var jag som kontaktade henne ^^ 
 
Igår chattade jag även med en norsk tjej som precis kommit till Lake Crystal. Hon heter Ingrid och verkar jätte trevlig och rolig, ska verkligen bli kul att träffa henne! Hon berättade lite saker som t.ex. att Mankato (en större stad) ligger 15 min bort och att det finns en "mall" där och framförallt att det finns Victoria's Secret! :D Mall of America (USAS's största galleria) endast ligger 1,5 timmar från Lake Crystal! 
 
 
 

Now you see me!


Tjabatjenahallå! 
 
Idag har jag typ gjort nada, fett seg dag (och varm!), Men lyckades i alla fall ta mig ner på stan för att se en film med min fina Becka :D Det blev Now you see me, sjuuuukt bra måste jag säga! Om du inte sett den så rekomenderar jag starkt att du ser den! 
 
Imorgon är planen att ta mig till Linköping, får se hur det går (linköping är lite läskigt...) XD och kanske åka till Skänningemarknad - vad nu det kan vara.. xD 
 
Nu ligger Becka i min säng som om hon ägde den och skämmer ut mig med fula bilder på mig själv som hon visar upp för Ruben. HATAR DIG (fast nää <3) men nästan!! :c 
 
 
Rebecka Fredriksson 
 
 
 

Bröllopsfotograf


Tjenare på er! 
 
I lördags agerade jag bröllopsfotograf på min morbror Anders och hans fru (då fästmö..)  Jennys bröllop! 
Bröllopet var på en ö i St:annas skärgård som heter Västa Gräsholmen i kyrkan Capella Ecumenica. Det är jätte vackert därute, verkligen! 
 
Hade ju varit på fest kvällen/natten innan, så var rätt så jäkla trött när klockan ringde vid 7 på morgonen. Trodde nästan att jag skulle somna i duschen, men jag lyckades hålla mig vaken hela dagen och en bit in på kommande natt också! 
 
Kan väl inte påstå att jag är någon mäster fotograf haha, men jag tycker det kan vara ganska kul att fota och detta var extra kul eftersom Jenny och Anders var så fina! 
 
Värt att nämna är också att det denna dag beräknades vara årets varamaste dag i Sverige. Klarblå himmel och strålande sol, hur mycket bättre väder kan man få?! Dock var det sjukt varmt, svettades floder men det gjorde ju alla så gjorde inte så mycket. :D 
 
 
 
Ännu en gång verkar bilderna förlora sin kvalité och färg när jag laddar upp dem här.. Aja, ni ser ju i alla fall hur fina dem är! :D 
 
 
 
 

Sometimes you don't know what to feel.


Idag har varit en dag med blandade känslor. 
 
För det första fick jag min preliminära avresedatum, vilket var någon gång i slutet av augusti.. typ den 27 tror jag eller något, så det var ju skönt och gjorde mig glad. 
 
På kvällen så stack jag till en av mina bästa vänners 17 års fest, med avskit att inte stanna där speciellt länge, då jag imorgon ska upp tidigt för att agera bröllopsfotograf på min morbrors bröllop. Det var trevligt, men jag var inte direkt på fest humör och då händer det att man kan bli lite nedstämd av de mest dumma sakerna - vilket jag blev. 
 
Bestämmde mig mer eller mindre för att dra hem halv 12 och tog då en promenad ner för Kungsgatan till Norr Tull där jag planerade att ta spårvagnen hem. På Kungsgatan ligger flera saker, bland annat mitt gymnasium FMG (Film och Musikgymnasiet). Kan helt ärligt säga att jag kände ett litet stygn i hjärtat när jag tänkte på att jag inte kommer tillbaka dit i höst. Och detta trots att jag det sista halvåret av tvåan verkligen vantrivdes. 
 
Annat som finns på Kungsgatan är Ica Strömmen och ja, det låter dumt och fånigt men jag kommer sakna fina Ica! Alltid bra erbjdanden (billigt godis) och goda sallader att köpa. 
 
Det låter kanske patetiskt att nu börja tänka på att jag kommer sakna, speciellt då det är ganska konstiga och tråkiga saker - men det är i alla fall familjärt. 
 
Jag är fortfarande övertygad om att jag behöver komma härifrån ett tag. Om denna kväll, trots mitt dåliga humör, gav mig nånting bra så var det påminnelsen att jag inte vill vara här just nu. Behöver en paus från detta land, denna stand och allt...
 
Nu ska jag måla klart mina naglar och sen ska jag sova! 
 
Natti natti <3