Senaste veckan


Den här veckan är inte riktigt slut än, även om det känns som söndag då vi var lediga igår, men jag tänkte dra igenom den snabbt ändå.
 
I måndags var min och Lizzs första Tae Kwon Do lektion. Det är vi och en grupp med 7 åringar, men det är kul ändå hahah! Kändes i kroppen också att jag hade rört på mig dagarna efteråt. Det var också Veteran's day eller nått, typ en slags helgdag för att ära alla de som tjänat militären på något sätt. 
 
Onsdags var det Tae Kwon Do igen och Ingrids födelsedag, så efter att jag var klar med Tae Kwon Don, gick jag till Wanda och Dave för att äta tårta :3
 
I torsdags följde jag med Lizz hem. Var meningen att jag skulle sova över där, men hennes mamma var inte hemma och enligt EF regler måste en vuxen person över 21 vara hemma... -.-' Så hon fick skjussa mig tillbaka till Lake Crystal. Men vi hade trevligt ändå. Hon har världens sötaste hund; en blanding mellan en Golden Retriver och en Pudel. Ser ut som en isbjörn :'D 
 
Fredags var vi som sagt lediga, så vi (Amy, Wayne, Paityn, Taitem, Sarah och jag) var inne i Mankato och shoppade. Är nästan klar med all julshopping nu :) Innan vi åkte in till stan var det en kvinna här för att inspektera huset för Amys daycare. Hon var här drygt 3 timmar, men tillslut fick Amy tummen upp! Hon är väldigt glad över det, så nu har hon 6 dagar kvar på sitt gamla jobb och sen planerar hon att öppna sin Daycare runt början av december. :) 
 
I morse lagade jag pannkakor (svenska) åt familjen här. Dem var mycket uppskattade. :) Sen övningskörde jag med Wayne i kanske 2 timmar, han sa att jag börjar bli bättre med svängar och att hålla hastigheten, pluggade lite U.S. History och gymmade i drygt 1 timma. 
 
 
 
 
 
 

Saker jag saknar


Det är nu två månader sen och 12 dagar sedan jag lämnade Sverige och allt normalt. Denna tid har till största del innehållit så mycket nytt att jag inte riktigt tänkt på vad jag faktiskt saknar från hemmifrån, Nu är allt nytt dock gamalt och känner att det finns saker jag verkligen stör mig på här. Typ skolan, eller fängelset, som jag anser är ett bättre namn. Jag överdriver inte, det är ett fängelse både till det yttre och det innre, jamenar kolla:
 
 
FÄNGELSE!
 
Men det här inlägget var mer för att lista de top 3 SAKER (inte människor inkluderat) som jag saknar mest.
 
1. Spårvagnar
 
 
Det är sjukt frustrerande att inte kunna ta sig någonstans utan att åka bil. Till och med i den här lilla hålan jag bor i tar dem bilen till allt! Jag anses vara galen om jag promenerar de 10 minuterna till mataffären här... Människor frågar: "Why where you out walking yesterday? Wasn't there anyone to give you a ride? I felt so sorry for you" Liksom VA?? Jag gick för att jag VILLE gå!! Herregud människor, vi fick ben för att använda dem. 
 
2. Mörkt bröd
 
 
Åh vad jag saknar smaken av nybakat mörkt bröd! Här kallar dem det lite halvt ljusbruna bördet mörkt... Haha, även om det är ganska gott så saknar jag verkligen riktigt bröd. D.v.s. inte rostbröd. Kommer äta ihjäl mig på mörkt bröd när jag kommer hem! 
 
3. Filmjölk
 
 
Det var inte förens idag som jag insåg hur mycket jag saknade filmjölk. Googlade på vad amerikanarna kallade det, men när jag försökte förklara det för Amy och Wayne så förstod dem inte vad jag pratade om. Det finns så sjukt mycket olika sorters flingor här och jag önskar att jag kunde få äta dem med filmjölk :'( 
 
 
 
 
 

Snö


Denna kväll kom första snön, så nu är marken helt vit. ;/ usch, hatar verkligen snö! Den ska dock smälta under morgon dagen, men det väntas mer på lördag. 

Amy och jag kollade igenom skolkalendern och det är bara 128 skoldagar kvar här. Snart är det jul och då har vi (Sarah o jag) bara runt 5 månader kvar, för vi har vår graduation 1 juni. 

I måndags anmälde jag och Lizz oss till en Tae Kwon Do kurs som kommer vara 2 dagar i veckan, 6 veckor . Ska bli kul! Fast vi misstänker att vi kommer vara de enda som är över 9 år där xD 

Jag stekte pannkakor idag som jag kan ta med mig som lunch imorgon och Amy provsmakade en, hon sa att den var mycket god ^^