South Dakota!


Sitter i bussen påväg till South Dakota med en massa andra utbytesstudenter som åker med EF. Kommer komma tillbaka till Minnesota måndag kväll :) Home coming


Igår var det home coming, har inte riktigt fattat vad det är men det har något att göra med amerikansk fotboll. Hela dagen var till för att höja the school spirit, så vi spenderade skoldagen med lekar o tävlingar och en parad. Tyckte paraden var bäst, åkte i en cool gammal cabriolet med Sarah, Ingrid, Grecia och Colin (andra utbytesstudenter) och fick sitta ovanpå baksätet (på nackstöden typ) awesome!! Höll dock på att flyga av några gånger xD 

På kvällen var fotbolls matchen, tyvärr förlorade vårat lag (Knights) med en poäng mot gäst laget. 

Efter matchen var home coming dansen, vilket inte var något formellt alls. Folk kom dit o dansade. Skrek halsen av mig när dem spelade "I love it" med Icona Pop haha ;) 

Jag och Ingrid :)) 

Bilen vi åkte med i paraden

Haha, ful bild på mig när vi är i paraden

Ingrid!!

Är det någon som ser vad som är fel/konstigt med den här bilden??

Byte av hostfamily


Tja, skriver detta fran en av skolans datorer, sa har inte tillgang till de svenska tangentbordet lol ^^
Ni vet inte om detta, eller ja nagra vet, men har inte skrivit om det pa bloggen. Sarah och jag flyttade ut fran var forsta host family for en vecka sen. Det funkade helt enkelt inte, sa efter att ha pratat med EF under ett par langa dagar sa fick vi flytta darifran. Under denna veckas tid har vi bott hos Wanda och Dave, som ar Ingrid och Rebekkas vardfamilj. Dem ar jatte snalla, men eftersom dem egentligen inte hade plats for oss har vi fatt sova pa en luftmaddrass (Delat en luftmaddrass), med hal i sa luften har varit nastan helt borta varje morgon nar vi vaknat upp.Under denna tid har bade vi och EF varit i kontakt med en annan familj, som ville ta emot oss (Bev's grannar) och nu har EF entligen godkant dem, sa vi ska flytta dit ikvall!! Amagad, ar so taggad :DD Vi kommer ha varsit rum, vilken lyx!!
 
Denna familj bestar av Wayne, Amy och Waynes 2 dottrar Payton (12) och Taytom (8), men flickorna bor aven hoss sin mamma, so dem kommer inte vara dar hela tiden. En super harlig familj, tror detta kommer bli awesome. Dem tycker ocksa att det skulle vara kul for Sarah och mig att fa ta vara korkort har, speciellt eftersom det ar sa mycket billigare har. (Mamma o Pappa, ska prata med er om det forst, lovar :P)
 
Ska forsoka bli battre pa att uppdatera, men det ar inte ofta jag kanner att jag faktiskt har tid eller ork ^^
 
Just nu har jag Grammar Apps, en av de trakigaste lektionerna pa dagen, men snart ar det dags for Web Design!!! Leraren ar bast dar, saa rolig.

Lunch kompisarMänniskorna jag äter lunch med ^^

Inga knivar


Dem använder inte knivar här när dem äter!! Så störande, måste skära maten i bitar med gaffeln :( eller äta som en barbar! 

Tbx


Har varit i Mankato o shoppat lite nu. Hittade faktiskt några söta små saker, även om modet här är hemskt. (Dem går runt i 90-tals jeans :s sånna med glitter på bakfickorna och som är vida ner till..) Super nöjd över mina köp, shopping får mig oftast att bli lite gladare :) 

Shopping på G


Lördag idag = No School, Yay!
 
Rebekka, Ingrid, Sarah och jag planerar att ta oss in till Mankato om en liten stund för att shoppa och umgås. Wanda, Rebekka o Ingrids värdmamma, ska skjussa oss dit men vi vet inte riktigt hur vi ska ta oss hem lol. Förhoppnings vis kan någon av Rebekkas vänner köra oss hem. 
 
Vi vaknade ganska sent idag, åt frukost och gick ut på en promenad. Planerade att gå  till fiket som finns i denna lilla by, men dem hade stängt.. Så vi gick hem, städade vårat rum, åt ett litet lunchmellanmål och diskade upp disken efter oss, Bev tyckte dock inte det var bra av oss. Hon sa att vi slösade vatten.. Nope we didn't hade en sjukt liten stråle på, så använde högst tre dl vatten. Aja, nästa gång vet jag bättre än att försöka vara snäll antar jag. 
 
Väntar på att Rebekka ska höra av sig hur det blir med shoppingturen, förhoppnings vis blir den av. Behöver komma "hemmifrån" ett tag. 
 
Om det är något speciellt ni undrar över, så föreslår jag att ni skriver en kommentar så kan jag skriva ett inlägg om det :) 
 
 

Lunchrast


Sitter just nu i kafeterian och väntar på att klockan ska ringa så att jag får lov att gå till min nästa lektion; Grammar Apps, ska ha ett test om "proper English use". 

Maten är förskräcklig här... Just sayin' 

Um, kanske bloggar mer ikväll ^^ TJA!


Tja alla som kollar in här på bloggen ihopp om nya uppdateringar varje dag (runt 14 st), sorry att jag inte skrivit något... Har ingen energi att göra det när jag väl har tid. 
 
Skolan tar upp mycket tid, även om det är enkelt då vi får ganska rejält med läxor som enligt mig ganska onödiga. Sarah och jag kommer fortfarande bra överens haha och vi har båda fått några amerikanska vänner :3 
 
Finns lite andra saker som inte är så bra, men om någon undrar kan ni skicka ett mejl istället. Dum idé att skriva sånt på en blogg som alla kan läsa liksom ;) 
 
Jag bytte ut Choir (kör) mot Web Design och tog även bort Career Investigation så att jag kunde ha en Study Hall. 
 
Jag börjar sakta vänja mig vid det amerikanska sättet, t.ex. verkar dem aldrig använda sig av knivar när dem äter... No idea why, men så är det. I skolan finns det gafflar o skedar men inga knivar LOL. Det är poliser i skolan varje lunch också.. Får den redan fängelseliknande känslan att öga kraftigt. 
 
Har typ prov varje dag men det är oftast frågor med flera alternativ och vi får frågorna innan.. Inte undra på att många av ungdomarna här knappt kan någonting. 
 
Har precis skypat med Patrick, min irländska vän som nog ingen egentligen mer än mig känner till haha. Men jupp, det var roligt. Ska se på ONE PIECE nu :'D 
 
Saknar er där hemma, saknar Sverige i sig.. Men jag överlever nog här! 
 
Puss och Kram,
Elvira :D
 
 
 
 

Jag överlevde första dagen av High School!


Så nu är första dagen i nya skolan avklarad. Både jag och Sarah var sjukt nervösa när vi gick till skolan imorse, men det gick faktiskt ganska bra. Orkar inte beskriva dagen i detalj, men ska försöka dra igenom "the highlights of the day". :)
 
Eftersom det var första skoldagen, försvann nästan hela min första lektion (vilket var tyska), då det var samling och genomgång i idrottshallen med alla elever och lärare först. Han inprincip gå in och sätta mig i klassrummet innan klockan ringde och det var dags att gå till nästa lektion. Den lektionen gick bra, fick frågorna på en uppkommande quiz så att vi kunde plugga på.. xD Känns sjukt lätt att få frågorna som ska va på provet ^^ 
 
Den värsta lektionen jag hade var Algerba II (matte). Det var så sjukt stökigt på lektionen och läraren brydde sig verkligen inte ett dugg. För mig som inte är speciellt bra på matte till och börja med och som nu var tvungen att fatta matte på engelska var det jätte svårt att kunna koncentrera mig. Vi fick ett antal tal som ska vara inlämnade imorgon (tror jag) och som jag och Sarah har suttit och gjort nu ikväll. När jag väl fattade vad som stog var det löjligt enkelt.. typ så enkelt att jag undrar om jag kanske missförstod allt och gjorde fel! Aja, det visar väl sig imorgon ^^ 
 
Jag och Sarah hade inte lunch tillsammans, så jag var livrädd när det var dags för det. Gick och hämtade min mat och sen greps jag nästan av panik, när jag inte visste var jag skulle sitta så vet inte var jag fick det ifrån, men "grep tag" i de två tjejerna som passerade mig och typ bah "I'm new here and I don't know where to sit, can I sit with you?" Gav dem väl inte så mycket till alternativ, men dem var snälla och så haha! 
 
Några personer kom fram underdagen och frågade mig var jag kom ifrån och tydligen hade Sarah fått frågan om vi var systrar! (Vi är verkligen inte så lika). Träffade några trevliga människor, men kommer inte riktigt ihåg namnen på dem alla! Anyway, tror Sarah och jag skrev upp så på listan för "Swing choir" vilket tydligen är en kör där du dansar. Får se hur det blir med det! 
 
o juste btw, har köpt en iPhone 5 :'D HAPPY :DDD
 
GODNATT!!!!